Порошенко привіз у танкову бригаду техніку та засоби для облаштування бліндажів

Петро Порошенко відвідав 5-у окрему танкову бригаду і передав для військових різне спорядження, включаючи бельгійський тягач DAF YA, прально-душовий комплекс, болотні шини, зарядні станції, планшети та плівку для утеплення бліндажів.

Військові розповіли, що це необхідна допомога для їхнього побуту, особливо коли вони знаходяться поза розташуванням. Зарядні станції є особливо корисними, оскільки вони дозволяють тримати всі електронні прилади напругою і уникнути їхнього розряду. Болотні шини необхідні для безпечного переміщення по болотистій місцевості.

Танкова бригада також отримала новий лазне-пральний комплекс, який вже є другим для них, і загалом Порошенко передав 110 таких вагончиків в армію.

Порошенко розповів, що Верховна Рада підтримала його законопроєкт щодо спрощеної процедури отримання статусу учасника бойових дій для військових. Зараз процедуру буде значно спрощено, і військовим не потрібно буде складати безліч паперів і збирати довідки.

Також Порошенко запропонував спростити процедуру проходження служби в офіцерському резерві та процедуру ВЛК для поранених та демобілізованих військовослужбовців.

Подарунок у вигляді малюнків дітей з дитячого садка в Черкасах, які намалювали для військових, також був переданий. Порошенко наголосив, що ця допомога є оберегом для солдатів і дуже мотивує їх.

Окрім цього, Порошенко фінансує створення нової системи радіоелектронної боротьби, яка знешкоджуватиме російські безпілотники. Зараз вже показана ефективність цієї системи у фронтових умовах.