Посадовиця ТЦК помилково виключила 17 чоловіків з військового обліку: як її «суворо» покарав суд

Шевченківський районний суд Львова визнав майорку Наталію Г. винною у недбалому ставленні до військової служби, оскільки її дії призвели до безпідставного виключення 17 офіцерів запасу із військового обліку. Про це повідомляє Zaxid.net.

Згідно з постановою суду від березня 2024 року, Наталія Г. є начальницею відділення офіцерів запасу та кадрів одного з ТЦК. Майорка недбало виконала свої обов'язки, підготувавши документи про виключення з військового обліку 17 офіцерів запасу за станом здоров'я та передала їх своєму начальнику.

Полковник підписав подані документи без додаткової перевірки і це призвело до безпідставного виключення з обліку вказаних офіцерів запасу із правом виїзду за кордон. Це відбулось на початку повномасштабного вторгнення.

На час воєнного стану постанови військово-лікарських комісій (ВЛК) щодо офіцерів запасу мають обов'язково затверджуватись штатною ВЛК регіону, інакше офіцер запасу не може бути виключеним з військового обліку. У цьому випадку документи були оформлені неналежно, що призвело до безпідставного виключення офіцерів запасу з військового обліку з правом виїхати за кордон.

На засідання суду Наталія Г. не прийшла, але подала письмову заяву про визнання своєї провини.

Справу розглянув суддя Юрій Донченко, який розглянув усі матеріали та визнав військову винною у адмінправопорушенні, призначивши 4 845 грн штрафу. До слова, постанову ще можна оскаржити.

Нагадаємо, місцева влада часто саботує процес мобілізації, а тому територіальні центри комплектування (ТЦК) змушені проводити процес набору та оповіщення людей на вулицях.

Читайте також:

  • Мобілізація: кого з чоловіків дозволено примусово доставляти до ТЦК
  • Скільки працівників ТЦК беруть участь у бойових діях? Дані Міноборони
  • Воїн із передової звернувся до ухилянтів: Якщо ви люди й у вас є права, то хто ж тоді ми?