Пожежа на кораблі «Сєрпухов»: ЗСУ спрогнозували подальшу долю судна

Російський ракетний корабель "Сєрпухов" більше не зможе бути відновлений після пожежі

Речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук заявив, що після пожежі ракетний корабель росіян "Серпухов" вийшов з ладу. Він пояснив, що корабель складається з різних елементів, тому, коли один з них виходить з ладу, то інші елементи вже не можна використовувати в повному обсязі.

Речник ВМС також зазначив, що побудова таких кораблів вимагала багато російських компонентів, і тому їм буде важко відновлювати ракетний корабель "Сєрпухов". В якості прикладу, він вказав на проблеми, які росіяни мають з комплектуючими для російських малих ракетних кораблів типу "Каракурт", які будуються для Чорноморського флоту.

"Каракуртів" уже побудовано чотири, п'ятий будують, але перший з них ще не пройшов державні випробування, а вже три роки в експлуатації. Проблеми з комплектуючими, звісно, росіяни мають", - зазначив речник ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, що в Калінінградській області РФ стався загоряння ракетного корабля "Сєрпухов", в результаті чого були зруйновані його засоби зв'язку та автоматизації.