Президент Ізраїлю показав «Майн кампф» Гітлера, яку ЦАХАЛ виявив у схованках ХАМАСу

Президент Ізраїлю Ісаак Герцог показав арабомовну версію автобіографічного маніфесту Адольфа Гітлера "Майн Кампф". Він зазначив, що цю книгу знайшли на тілі бойовика ХАМАСу в одному з приміщень у Секторі Гази. За його словами, це доказує природу ненависті, з якою Ізраїль бореться в своїй кампанії проти ХАМАСу після шокуючої терористичної атаки минулого місяця.

Герцог продемонстрував копію книги націоналістичного лідера під час відеоінтерв'ю з кореспонденткою "Бі-Бі-Сі" Лаурою Куенсберг. Він заявив, що Майн Кампф спричинив Голокост і Другу світову війну. Герцог також додав, що цю книгу знайшли декілька днів тому в дитячій кімнаті на півночі Гази, яка використовувалася терористичною групою ХАМАС.

Президент зазначив, що терорист, який писав нотатки та робив позначки в книжці, детально вивчав ідеологію Адольфа Гітлера та його ненависть до євреїв. Він вірив у необхідність вбивства та знищення євреїв незалежно від їхнього місцеперебування. Герцог визначив цей інцидент як справжню війну, з якою Ізраїль зіткнувся.

Раніше повідомлялось, що з Сектору Гази було евакуйовано рекордну кількість іноземних громадян.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху також стверджував, що Ізраїльські сили завершили оточення міста Газа і знищили "тисячі" бойовиків ХАМАСу. Він також встановив умову для припинення вогню в Газі.