Президент Литви відреагував на масований удар по Україні

Президент Литви закликав надавати підтримку Україні у боротьбі з російською агресією

Президент Литви Гітанас Науседа наполягає, що Україні необхідна повна підтримка у боротьбі з російською агресією. Він зробив цей заяву у своєму Twitter.

Гітанас Науседа висловив свої коментарі щодо масштабного ракетного удару Росії по Україні, в результаті чого були жертви та постраждалі.

Для всіх, хто стверджує, що втомився від війни в Україні – це нагадування терористичної Росії про те, що її жорстокість та жадібність до крові не мають межі.

Наразі відомо, що в результаті масштабного ракетного обстрілу в Україні загинуло 16 осіб, а ще 97 отримали поранення.

Також повідомляється, що вранці 29 грудня в більшості областей України вже другий раз було оголошено повітряну тривогу через ракетну небезпеку.

Масштабна атака Росії на Харків та Львів

Близько 5 ранку 29 грудня російські окупанти здійснили масштабну ракетну атаку на Харків. Відомо, що було випущено ракети двох типів – С-300 та Х-22. Загалом, було зафіксовано щонайменше вісім обстрілів у місті.

Окупанти знову вдарили по Харкову ракетами близько 7 ранку.

У Львові також були почуті вибухи. Мер міста повідомив про два попадання ракет. Більше десяти бойовиків атакували Львівщину. Також було зафіксовано пожежу в критичній інфраструктурі міста.

У Львівській області також працювала протиповітряна оборона. За словами Максима Козицького, ППО була задіяна у Яворівському районі області.

Атаки на Конотоп, Одесу та Київ

Російські окупанти також влаштували ракетний удар по Конотопу 29 грудня рано-вранці.

Під час дронової атаки однієї з багатоповерхівок Одеси виникла пожежа. Мер Одеси Геннадій Труханов зробив екскурсію в пошкоджену будівлю.

Також виникла пожежа в одній з багатоповерхових будівель у Києві. Крім того, в столиці горять складські приміщення. Вибух пошкодив станцію метро.