Прорив дамби в Орську: росіяни знайшли незвичайних винуватців (відео)

Росія прокладає винуватців у прориві дамби в Орську

Російський директор підприємства "Спецбуд", Сергій Комаров, який брав участь у будівництві дамби в Орську, звинуватив гризунів у прориві греблі, який призвів до підтоплення населених пунктів та евакуації людей. Він зазначив, що дирочка, яку створили гризуни, була достатньою для того, щоб вода пройшла через дамбу.

За даними МНС, у місті Орську, Оренбурзькій області, підтоплено 6987 будинків. Повінь спричинила прорив дамби, а також загрожує підтопленням інших регіонів Росії.

Відповідно до прогнозу мера Оренбурга, ситуація з підтопленням буде лише погіршуватися, тому влада закликає мешканців евакуюватися.

Хтось машиною горизонтального буріння пробурив і проклав якусь комунікацію для скидання стічних вод в «Урал», - заявив Комаров.
Гризуни могли цю дамбу проточити, і цієї двох-трьохсантиметрової дірочки вистачило б, щоб вода пішла через дамбу, - додав він.

У зв'язку зі значними руйнуваннями і евакуацією людей, в Орську та Оренбурзькій області оголошено режим надзвичайного стану федерального рівня.