Психологічний прийом. Чому з’явилися «незручні» питання під час виступу Путіна

Під час трансляції «Прямої лінії» російського президента Володимира Путіна на моніторі з'явилися «незручні» питання. Згідно з The Moscow Times, це був психологічний прийом, який показував, що Кремль може обговорювати будь-які теми.

Зазначається, що ці питання були попередньо відібрані та прошли через премодерацію. Вони були розміщені з метою забезпечити матеріал для телеграм-каналів та незалежних ЗМІ. На екрані транслювалися питання, які були прикладом такого підходу.

Блок галереї

Цей метод використовується не вперше на щорічних прес-конференціях. Хоча виглядає так, ніби президент має повну свободу висловлювання, Путін не відповідає на гострі питання.

The Moscow Times стверджує, що основна мета Путіна перед виборами - говорити тільки про позитивні події та надихати виборців.

Протести родичів мобілізованих солдатів без ротації та інші неприємні теми залишаються поза увагою. Також не згадуються ув'язнення політика Олексія Навального, афери з ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиною, цензура в ЗМІ та переслідування антивоєнних активістів.

Під час виступу перед росіянами з підсумками року, Путін показав, що він готовий гратися у демократію. Проте жодне з показаних питань не отримало коментаря з його боку.

Читайте також:

  • Цілі війни, мобілізація, переговори. Головне з пресконференції Путіна
  • Тепер Путін має вигляд ще більшого лузера