Путін б'є рекорди: перші результати «виборів» президента РФ

У Росії завершилося голосування на президентських виборах. Володимир Путін відстає від конкурентів

Згідно з попереднім підрахунком результатів голосування у Росії, Володимир Путін набрав майже 88% голосів. Друге місце займає Микола Харитонов, представник Комуністичної партії РФ, з результатом 4,6%. На третьому місці Владислав Даванков, представник партії "Нові люди", з результатом 4,2%. Леонід Слуцький, представник Ліберально-демократичної партії РФ, займає четверте місце з результатом 3%.

За офіційними даними, явка виборців становила 74,22%. Екзит-поли ВЦВГД та Фонду суспільної думки показують, що Путін лідирує з результатом понад 87%. Пропагандисти повідомляють, що на окупованих територіях України Путін набрав до 95% голосів.

Зазначимо, попередній рекорд у кількості голосів за Путіна зафіксовано у 2018 році - 76,69%. VCVGD та Фонд суспільної думки спрогнозували, що Путін може залишитися при владі щонайменше до 2030 року.

Тривалість голосування на виборах президента РФ тривала три дні. На окупованих територіях України та в анексованому Криму також проголосували. У місцях проведення виборів відбулися провокації, включаючи роздавання ручок зі зникаючим чорнилом.

Голова Європейської ради Шарль Мішель вітав Путіна із перемогою на президентських виборах.

Україна має заявити про невизнання "виборів" у Росії

  • Україна повинна заявити про невизнання "виборів" у Росії та розповісти, чому це має важливість.
  • Алексей Навальний та інші російські опозиціонери працюють для забезпечення легітимності Путіна.