"Путін задовольнив прохання Саакашвілі": прем'єр Грузії про авіасполучення з РФ

Влада Грузії не вела жодних переговорів з Росією щодо відновлення прямого авіасполучення.

Переговорів не було, попри те, що про них просили грузинський бізнес та діаспора. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, передає Newsgeorgia.

"У нас не було ніяких переговорів, офіційний уряд та наш уряд не вели ніяких переговорів. Про це просили представники нашої дуже великої діаспори, про це просив грузинський бізнес, я знаю, що про це просили й інші групи", сказав Гарібашвілі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна стосовно того, що грузинське керівництво неодноразово ставило питання про скасування віз і про відновлення авіаперевезень.

"У мене таке відчуття, що Путін, ймовірно, мав на увазі уряд президента Міхеіла Саакашвілі. Якщо хто і просив про відновлення авіасполучення, про відновлення торгівлі, так це Саакашвілі і його уряд", сказав Гарібашвілі.

У травні президент РФ Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії. Також скасував заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала таке рішення провокацією. Закликала Раду безпеки запровадити візи для громадян РФ.

У країні розпочалися протести проти відновлення прямого авіасполучення з РФ. Грузини протестували біля парламенту.