Ракетна атака на Україну, Костюк обіграла третю ракетку світу: головне за ніч

Росія вдарила ракетою по цивільній інфраструктурі міста Суми. У Запоріжжі під час повітряної тривоги лунали вибухи. Країни НАТО вирішили передати Україні більше систем ППО. Українська тенісистка Костюк обіграла третю ракетку світу та вийшла у півфінал турніру WTA 500. Залужний отримав погодження від Британії щодо призначення на посаду посла. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 20 квітня, щоб ви були в курсі подій. 

Росія вдарила ракетою по цивільній інфраструктурі міста Суми

Увечері, 19 квітня, цивільна інфраструктура міста Суми була поранена внаслідок ракетного удару Росії. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація.

«На місці працюють всі відповідні служби. Попередньо, люди не постраждали», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що увечері 19 квітня о 22:00 у Конотопі, Сумська область, було почуте вибух. Про це повідомив міський голова Артем Семеніхін.

Згодом мер додав, що попередньо працюють системи протиповітряної оборони. Інформація уточнюється. Суспільне о 22:32 та 22:35 повідомило про повторні вибухи у Сумах.

У Запоріжжі під час повітряної тривоги лунали вибухи

20 квітня о 04:54 та 04:57 у Запоріжжі пролунали вибухи. Про це повідомляє Суспільне.

Напередодні Повітряні сили України попереджали про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному та східному напрямках: «Загроза застосування авіаційних засобів ураження!».

Країни НАТО вирішили передати Україні більше систем ППО

Декілька країн НАТО зобов'язалися постачити Україні більше систем протиповітряної оборони (ППО), які будуть оголошені найближчим часом. Про це повідомляє Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, міністри оборони країн НАТО домовились посилити та надати подальшу військову підтримку, зокрема більше засобів ППО.

НАТО визначила наявні можливості Альянсу, і є системи, які можуть бути надані Україні. Тож незабаром очікуйте на нові оголошення про можливості протиповітряної оборони для України. Я вітаю зусилля Німеччини, в тому числі нещодавнє рішення про надання Україні додаткової системи Patriot

Столтенберг наголосив, що крім системи Patriot є й інше озброєння, яке можуть надати члени НАТО, зокрема ПЗРК SAMP-T. Багато країн-членів Альянсу, які не мають таких систем, обіцяли надати фінансову підтримку для їх придбання для України.

Генеральний секретар НАТО також зазначив, що на зустрічі міністри обговорили багато інших нагальних потреб, зокрема боєприпаси калібру 155 міліметрів, засоби високоточних ударів і безпілотники.

Українська тенісистка Костюк обіграла третю ракетку світу та вийшла у півфінал турніру WTA 500

Українська тенісистка Марта Костюк пройшла до півфіналу турніру WTA 500 у Штутгарті, Німеччина. У чвертьфіналі вона перемогла третю ракетку світу Коко Гофф з США.

Марта Костюк є єдиною українкою на цьому турнірі. Вона почала з перемоги над німкенею Лаурою Зігемунд, а в 1/8 фіналу зробила камбек проти сьомої ракетки світу Цінь Вень Чжен.

Чинна чемпіонка US Open Коко Гофф стала суперницею Костюк у чвертьфіналі. Це була третя зустріч між ними у матчах основної сітки WTA. Попередні два поєдинки, зокрема у чвертьфіналі Australian Open 2024, виграла американка.

Для Костюк це найбільша перемога в кар'єрі, адже вона вперше обіграла тенісистку з топ-3 світового рейтингу. Раніше її рекордом була перемога над п'ятою ракеткою світу Джессікою Пегулою на турнірі в Сан-Дієго в березні 2024 року.

Залужний отримав погодження від Британії щодо призначення на посаду посла

Валерій Залужний, ексголовнокомандувач ЗСУ, отримав погодження від Великої Британії на призначення його на посаду посла України в Лондоні. Про це повідомив політик та колишній військовий Юрій Луценко.

Залужний вже готується до дипломатичної роботи та формує команду нового посольства.

Луценко зазначив, що рішення про звільнення Залужного було політичним, і досі немає зрозумілого пояснення причин цієї звільнення.

Ще до завершення військово-лікарської комісії оголошують, що Залужний непридатний, а потім його відправляють послом до Лондона без узгодження. Зараз цей процес завершено. Лондон надіслав погодження на призначення Залужного. Так що найближчим часом ми нарешті, майже за рік, отримаємо в Лондоні посла України. 5-6 днів тому було погодження

Юрій Луценко сподівається, що Залужного офіційно призначать послом указом президента. Наразі генерал проходить підготовку до дипломатичної роботи та формує команду нового посольства.