РФ пропонує українцям «евакуацію» з Сектора Гази в обмін на інтерв'ю – розвідка

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони, Росія проводить інформаційну операцію проти України в Секторі Гази. Очевидно, що росіяни на Близькому Сході намагаються дискредитувати нашу країну.

Ця операція полягає у тому, що громадяни РФ зателефонували українцям, які знаходяться у Секторі Гази, і поширюють серед них панічні настрої. Вони викладають фейкові повідомлення, такі як "Україна вас кинула", "Порятунку більше не буде", "Росія готова вас евакуювати".

Російські абоненти також натякають на те, що для можливості нібито евакуації з Сектора Гази потрібно буде надати інтерв'ю для російського інформаційного агентства. Однак, деталі щодо цього інтерв'ю не розкриваються.

Головне управління розвідки Міноборони закликає жителів Сектора Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій і залякування з боку росіян. Це допоможе запобігти поширенню пропагандистських матеріалів з брехливою інформацією про Україну.

Наразі, з Сектора Гази вже евакуювали першу групу українців, яких там переважно заблокували. За попередніми даними, людям у Секторі Гази майже закінчилася їжа. Крім того, відомо, що армія Ізраїлю продовжує бойові дії та руйнує тунелі в Секторі Гази. Армія Ізраїлю готується до продовження бойових дій у зимовий період і вже почала вживати заходи для оснащення своїх військ у зимове спорядження.