РФ використовує сексуальне насильство як знаряддя війни і тортур - Кислиця

Російські війська використовують сексуальне насильство як знаряддя війни і тортур - ООН

Організація Об'єднаних Націй має достатньо доказів про те, що російські війська широко і систематично використовують сексуальне насильство як знаряддя війни і тортур. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час дебатів у Раді Безпеки ООН.

За словами Кислиці, докази цих злочинів РФ наведені у доповідях Генерального секретаря ООН та інших організацій. Він підкреслив, що російські війська систематично здійснюють сексуальне насильство в будь-який спосіб - проти військовополонених та цивільних осіб, що перебувають у полоні.

"У цих звітах підкреслюється широке і систематичне використання сексуального насильства російськими військами, як знаряддя війни і тортур", - зазначив постпред.

Кислиця також повідомив, що слідчі органи України зафіксували 290 випадків сексуального насильства, від якого постраждали 102 чоловіка і 188 жінок.

">Ми твердо переконані, що російська армія та російські правоохоронні органи, такі як ФСБ, мають бути включені до списку сторін конфлікту, які доказово підозрюються у скоєнні актів зґвалтувань та інших форм сексуального насильства", - додав Кислиця.

Відкриті дебати у Раді Безпеки ООН дають можливість звернути увагу до проблеми сексуального насильства, яке здійснюють російські окупанти, і закликати держави і посадовців ООН зробити все можливе для припинення цієї жорстокої агресії та воєнних злочинів проти людності.

Джерело: РБК-Україна