Роман Устименко, керівник Alfa Beauty Group LLC: Українець, який спромігся добитися успіху в своїй ніші бізнесу

Життя непередбачуване і часто трапляються події, які вщент руйнують наші мрії, сподівання, плани. Так, через війну, розв'язану Росією на сході України ще 2014 року, багато хто з жителів Луганської та Донецької областей був змушений покинути власну домівку, роботу, заощадження та тікати світ за очі. Той рік кардинально змінив і життя Романа Устименка, бізнесмена з Луганська, якому довелося з родиною переїхати до Києва та починати все з нуля.

Свої перші кроки у бізнесі розпочав юнаком ще задовго до цих драматичних подій. Навчаючись на першому курсі економічного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, він заснував компанію ТОВ "Салон світла" з постачання світильників та електротехнічних виробів на заводи та провідні компанії сходу України. Одночасно просував будівельний бізнес та бізнес з нерухомістю. Його здобутками у цих сферах стали реконструйовані старі виробничі будівлі, торгово-офісний центр та сучасний офісний комплекс площею 3 000 кв. м, зведені у центральній частині Луганська. Готову комерційну нерухомість він продавав або здавав в оренду. За цей час підприємець встиг отримати другу вищу освіту юридичну та продати інвесторам свою першу власну справу після п'яти років її успішного існування.

Вже 2016 року підприємець відкрив власний інтернет-магазин crispy.ua з продажу корейської косметики гуртом та в роздріб, який функціонує й досі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сьогодні клієнтами компанії є великі торгові мережі та інтернет-магазини. Ефективне управління, вміле ведення справ, дотримання стратегії, спрямованої на продаж виключно якісних косметичних продуктів кращих брендів та за кращою гуртовою ціною на подібні товари на ринку, а також ефективний пошук зв'язків із потенційними гуртовими покупцями неабияк посприяли рекордним результатам у продажах. Так 2022 року, попри повномасштабну війну, Устименку вдалося через компанію брокера-посередника налагодити постачання товарів із Південної Кореї та продати косметики на $2 млн. Це дійсно красномовна цифра, якщо враховувати, що бізнес він розпочинав із закупівлі товару всього лише на $300.

Наприкінці вересня минулого року підприємець вирушив до США за програмою U4U, де у Нью-Йорку відкрив власний онлайн-бізнес з гуртового продажу корейської косметики американським бізнес-клієнтам. Зараз створений ним сайт alfabeauty.com знаходиться на стадії розробки, а сам Роман завзято працює над вибудовуванням продажів. У найближчих планах до кінця року вийти на беззбитковість, а в 2024-му на торговий оборот $3 млн.

Перебуваючи в Америці, він активно продовжує свою волонтерську діяльність і вже взяв участь у двох благодійних заходах, проведених у Нью-Йорку на підтримку українських воїнів. Його професійні здобутки та відповідальна громадянська позиція не залишилися поза увагою Асамблеї ділових кіл України. За ці та інші визначні заслуги перед Батьківщиною Устименка нагороджено "Орденом Честі" з врученням титулу та диплому "Великий Українець". Престижну нагороду отримав у серпні цього року в номінації "Розвиток приватного бізнесу та економіки України". Подія відбулася в рамках національно-патріотичного проєкту "Великі Українці".

Визнання професійних і особистісних досягнень стали для підприємця величезною мотивацією для подальшої самореалізації та розвитку бізнесу як в Україні, так і в США.

Роман Устименко бізнесмен, засновник інтернет-магазину crispy.ua в Україні та alfabeauty.com в США з продажу південно-корейської косметики гуртом і в роздріб, економіст та юрист за фахом.