Росія навмисно накопичувала ракети для масштабного удару – ISW

Росія продовжує завдавати широкомасштабних ударів по Україні

Російські військові продовжують атакувати Україну через використання безпілотників і ракет. За останні кілька місяців вони провели кілька серій ударів з різними комбінаціями зброї. Експерти вважають, що ці удари були результатом російських експериментів і спроб перевірити українську протиповітряну оборону.

За словами аналітиків, Росія збирала ракети протягом осені та початку зими 2023 року, щоб здійснити потужніші удари. Їх метою є підірвати моральний дух України і її здатність протистояти агресії.

Росія продовжуватиме завдавати широкомасштабних ударів по Україні, намагаючись підірвати український моральний дух і здатність України підтримувати свої військові зусилля проти Росії.

У ніч з 29 грудня ворог атакував Україну наймасовішим способом. Загалом було використано 158 засобів нападу, але українська протиповітряна оборона знищила 114 з них. Тоді було повідомлено про те, що російські аналітики підготували пропозиції для продовження війни проти України у 2024 році, включаючи гібридні підривні кампанії та активні бойові дії для зруйнування єдності країни.