Росія, що почала виганяти додому мігрантів, зіштовхнулася із неочікуваною проблемою

Проблеми зі збиранням сміття в Махачкалі через затримку мігрантів

У столиці Дагестану - Махачкалі - виникли проблеми зі збиранням та вивезенням сміття через затримання мігрантів, які працюють у місцевій муніципальній установі "Махачкала-1". Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами адміністрації міста, через технічні проблеми у регіонального оператора, який займається вивезенням твердих комунальних відходів, виникли складнощі зі збиранням сміття та очищенням контейнерних майданчиків у Махачкалі.

Для вирішення цієї проблеми проведено активну співпрацю між різними відомствами та установами. Наприклад, у понеділок у прибиранні сміття брали участь працівники адміністрації Махачкали та підпорядкованих їй установ.

У пабліках міста жителі скаржаться на наявність "гір сміття" біля контейнерних майданчиків. За інформацією влади Махачкали, причиною проблеми є затримання мігрантів, які працюють у МБУ "Махачкала-1", для перевірки їх особистості.

Крім того, деякі мігранти з Середньої Азії, швидше за все, після затримання своїх земляків за підозрою у тероризмі, виїхали з Махачкалі та Каспійська.

Збільшення кількості справ про порушення правил в'їзду для іноземців

Після теракту у Москві збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду до Росії для іноземців. За прикладом, протягом 25 березня у столичних судах зареєстрували 784 такі справи, а за весь минулий тиждень - 1106. Більшість з цих справ стосуються видворення іноземців за межі країни.

Після нападу на "Крокус Сіті Холл" посилилися облави на мігрантів у російських містах. У російській столиці організовано обшуки у гуртожитках. Крім того, узбеки пишуть у телеграм-чатах та таджики в своїх групах, що поліція в Москві почала знову перевіряти осіб з Центральної Азії. Водночас, у Держдумі запропонували обмежити в'їзд мігрантам на час війни з Україною.