Росія висунула вимогу Польщі, перш ніж виправдовуватися за інцидент із ракетою

Польща викликала на килим російського повіреного через порушення повітряного простору

Тимчасовий повірений у справах РФ у Польщі Андрей Ордаш був викликаний на килим польською стороною після того, як російська ракета порушила повітряний простір країни. Про це повідомив сам Ордаш, цитуючи російське пропагандистське видання "Риа Новости".

Поки не буде наведено конкретних доказів, ми не будемо давати ніяких пояснень, тому що ці звинувачення голослівні. - заявив Ордаш.

Також він нагадав про випадок у листопаді 2022 року, коли ракета вбила двох людей у польському прикордонному селі.

Тоді російську сторону також намагалися звинуватити у цьому інциденті. Згодом виявилось, що ракета була випущена українськими військовими. - заявив Ордаш.

У п'ятницю вранці, 29 грудня, в повітряний простір Польщі з боку України увійшов неідентифікований літальний об'єкт. Раніше, у листопаді 2022 року, Росія завдала масованого ракетного удару по території України. Тоді ж у прикордонному селищі Польщі впала ракета, внаслідок чого двоє людей загинули. У Польщі терміново скликали Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони та вирішили підвищити боєготовність деяких підрозділів та розглянути можливість задіяти статтю четверту Договору про НАТО.

Президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовими через порушення повітряного простору Польщі з боку Росії. Також він обговорив цей інцидент з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

За даними польського війська, неідентифікований об'єкт, який залетів з повітряного простору України, виявився російською ракетою. Вона була випущена під час масованого обстрілу українських міст.