Росія визнала, що її товари у «дружніх» країнах ніхто не чекає

Товари російського походження більше не популярні в дружніх країнах, заявив перший віце-прем'єр РФ Андрій Білоусов. За його словами, на ринках цих країн ніхто не чекає на російські товари, оскільки там вже є власні товари або конкуренція з європейськими товари. Він також зазначив, що російські компанії мають проблему з логістикою, коли йдеться про постачання товарів до країн Південно-Східної Азії та Китаю. Також Білоусов вважає, що російські бренди слабо впізнавані і потребують додаткової підтримки. Уряд РФ обговорює нову стратегію, яка передбачає побудову альянсів з дружніми країнами та відмову від глобального виробництва.

«Коли ми говоримо «нас не пускають на ринок Європи, де ми раніше були, і нам потрібно виходити на ринки дружніх країн», маємо чітко розуміти, що на ринках дружніх країн на нас ніхто не чекає. Ці ринки зайняті або товарами самих дружніх країн, або їх конкурентами – тими самими європейськими товарами», – сказав Білоусов.

Білоусов зазначив, що російські товари тепер не є популярними в Китаї, Індії і В'єтнамі. Виробникам потрібно створити конкурентні переваги, але є проблеми з логістикою. Він вважає, що потрібно спочатку просунути бренд «Зроблено в Росії», а потім продавати конкретні марки та види продукції. Уряд РФ обговорює нову стратегію, яка передбачає побудову альянсів з дружніми країнами та відмову від глобального виробництва.

«Одна справа – везти вантажі до Європи через Роттердам, а інша справа – до Південно-Східної Азії, Китаю, Індії, Центральної Азії: витрати інші. Щоб хоча б вирівняти прибутковість, потрібно докладати неабияких зусиль», – визнав віце-прем'єр.

Білоусов наголосив, що поточний підхід буде складним для компаній, але світ заслуговує на багатополярність, тому ця стратегія буде покращуватися з часом. Він також зазначив, що міжнародні альянси повинні мати сильного модератора і підтримувати баланс сил для забезпечення стійкості в глобальному виробництві.