Російський удар по Донецькій області: загинули 10 людей

Російські загарбники 8 липня вбили 10 мирних жителів Донецької області.

Зокрема, дев′ять людей загинули в Лимані та одна в Авдіївці. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окрім того, 13 людей за добу отримали поранення.

"Зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі. Кожен воєнний злочинець буде покараний", наголосив Кириленко.

У поліції Донецької області уточнили, що окупанти обстрілювали цивільне населення з авіації, а також з реактивних систем залпового вогню "Смерч", "Ураган", "Град" і артилерії. Загалом ворог завдав 14 ударів. Під вогнем були 12 населених пунктів.

"Пошкоджено 16 цивільних об'єктів вісім житлових будинків, магазин, молодіжний центр, автомобілі. Найбільше постраждав Лиман, який Росія накрила зі "Смерчів". За уточненими даними, атака забрала життя дев'яти цивільних мешканців. В Авдіївці стало відомо про загиблу людину. Російські війська вбили її під час обстрілу 7 липня, поціливши в приватну оселю", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, внаслідок удару по Закітному поранено цивільну особу. Уже після опівночі 9 липня Росія вдарила по Краматорську зі "Смерчів". Пошкоджено три багатоквартирних будинки, автомобілі. Інформації щодо постраждалих поки не надходило.

Один цивільний житель загинув у селі Крива Лука. Він підірвався на вибуховому пристрої під час риболовлі на річці Сіверський Донець.

8 липня близько 10:00 російські терористи обстріляли із реактивних систем залпового вогню місто Лиман на Донеччині.

Спочатку повідомляли про шістьох загиблих і п'ятьох поранених внаслідок російського терористичного удару.