"Розмов про мир із дикунами більше не буде. ХАМАС буде знищено" - представник Ізраїлю при ООН

Ізраїль не має наміру проводити переговори з ХАМАС щодо досягнення миру. Замість цього, вони мають за мету знищити цей рух. Ізраїльський представник при ООН, Гілад Ердан, заявив про це на закритому засіданні Радбезу ООН, повідомляє CNN.

Ердан зазначив: "Епоха розмов з цими дикунами закінчена. Настала пора знищити терористичну інфраструктуру ХАМАС і повністю позбутися її, щоб подібні жахи більше не повторювалися. Ми знаходимося в стані війни. Наші громадяни перебувають у полоні в Газі, міста піддаються ракетним обстрілам. Наш головний пріоритет - захист наших громадян, усунення цієї загрози".

У своєму зверненні Ердан також закликав світову спільноту засудити "документовані воєнні злочини" ХАМАС та "безжальні терористичні атаки" на Ізраїль. Він заявив: "Ізраїль має одну єдину вимогу - засудити воєнні злочини ХАМАС. Ця неймовірна жахливість повинна бути засуджена. Ізраїль потребує міцної підтримки, щоб захистити себе та всіх світових народів".

Тим часом Армія оборони Ізраїлю повідомила про нові можливі проникнення терористів ХАМАС у населені пункти Сдерот та Мигдаль Оз. Жителів цих міст закликають залишатися в будинках і поблизу захищених приміщень, а також утримуватися від виходу на вулицю.

За інформацією ЗМІ, було почуті постріли біля станції швидкої допомоги "Маген Давид Адом".

8 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про війну після ракетних обстрілів та вторгнення бойовиків ХАМАС на їхню територію. У ході цих подій загинули щонайменше 700 осіб.