Румунія відреагувала на нічну атаку РФ і падіння уламків на її кордоні

У Міністерстві оборони Румунії засудили атаки росіян на українську інфраструктуру, яка розташована по сусідству з країною.

На атаки також скаржаться жителі прикордонних з Україною територій, пише румунська служба "Радіо Свобода".

"Прикордонний пункт в районі румунського містечка Ісакча з населенням близько 4,5 тис. осіб закрито через здійснену російську атаку по території на українському прикордонні. Міністерство у режимі реального часу відстежувало ситуацію в повітрі у районі державного кордону під час атак Росії минулої ночі на деякі об'єкти та елементи української цивільної інфраструктури. Ми рішуче засуджуємо ці невиправдані та незаконні напади", повідомило відомство.

Румунська сторона заявила, що рух на виїзд перенаправлено на пункт пропуску в районі міста Галац.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наразі прикордонники ППР "Ісакча" посилено обслуговують транспортні засоби на пункті в'їзду. Два пороми, які забезпечують переправу з одного берега Дунаю на інший, стоять на якорі з румунського боку", зазначили в береговій охороні.

На атаки також скаржаться жителі прикордонних з Україною територій. Минулої ночі їх не сповістили про потенційну небезпеку через систему RO-ALERT. На лінію 112 надійшло п'ять дзвінків зі скаргами щодо вибухів, деякі від жителів з району Ісакчі.

Натомість у відомстві запевняють, що детально стежать за ситуацією і за повітряним простором у районі кордону з Україною.

Румунія є державою-членом НАТО.

Росія влаштувала масований обстріл України в ніч на 26 вересня. Дрони-камікадзе Shahed 131/136 спрямувала на різні напрямки. Водночас вона була сконцентрована на південних регіонах.

За час атаки ворог запустив декілька груп Shahed з Чорного моря. Деякі безпілотники атакували Черкаси і Кіровоградську область. Деякі БпЛА заходили через гирло Дунаю в порти Одеси і Рені.

Моніторингові канали писали про падіння уламків безпілотників на території Румунії.