«Шахтар» програв «Марселю» у Лізі Європи

Четверта поразка: Шахтар програв Марселю

У четвер, 22 лютого, Шахтар втратив шанси на перемогу у плей-оф раунді Ліги Європи проти Марселя, поступившись з рахунком 3:1.

Поміж двох поєдинків, на початку 2024 року Шахтар зіграв з Марселем у Гамбурзі і закінчив гру внічию 2:2. Другий матч між такими ж командами розігрався у Франції.

"Шахтар" активно розпочав гру і відкрив рахунок на 12-й хвилині. Георгій Судаков реалізував пенальті після фолу Жонатана Клосса у штрафному майданчику Марселя.

Але на 23-й хвилині французам вдалося відновити паритет, завдяки голу П'єра-Емеріка Обамеянга, який тепер став рекордсменом Ліги Європи з найбільшою кількістю забитих м'ячів.

У другому таймі Марсель був ближчим до перемоги. Голи Жоффрі Кондогбія та Амаду Сарра на 81-й та 74-й хвилинах вирішили долю матчу.

Результати матчу:

Марсель - Шахтар 3:1 (перший матч 2:2)

Голи: Обамеянг (23), Сарра (74), Кондогбія (81) - Судаков (12)

В результаті обидві гри Шахтар вибув з турніру.

Восьмеро переможців 1/16 фіналу разом із восьмими переможцями груп (англійські Вест Хем, Брайтон, Ліверпуль, італійська Аталанта, іспанський Вільярреал, німецький Байєр, шотландський Рейнджерс) пройдуть до раунду 1/8 фіналу Ліги Європи у березні. Жеребкування цього раунду заплановано на 23 лютого. Команди, які програють, вибувають з єврокубків.

Також, у соціальних мережах розмістили фото стадіону Шахтара у Донецьку. Стадіон постраждав після російської окупації у 2014 році та перебуває у запущеному стані.