Сенцов розповів подробиці бою, в якому отримав поранення

Режисер Олег Сенцов, який колись перебував у в'язниці Кремля, а нині бореться за Україну на фронті, розповів про своє нове поранення.

Захисник повідомив, що 19 жовтня вони разом зі своїми товаришами відбивали важливу позицію на найгарячішому напрямку. Деталі подій він розповів у Facebook.

"Перша група, яка включала мене, змогла зачепитися за ворожий окоп і одразу ж почала бій на двох напрямках. Друга група також увійшла в окоп, знищила ворога, але її вигнали звідти за допомогою резервів противника. Третя група вступила в суворий бій і майже повністю загинула вже на початку операції", - розповів режисер.

За його словами, російські сили висунули безліч піхоти та бронетехніки, більшість з яких були знищені нашою артилерією, FPV дронами та танком.

"Звісно, загальна картина на цьому напрямку була набагато ширшою, особливо, коли ти спостерігаєш її на стрімах - кажуть, що наступ росіян був вчора масштабний. Але я бачив все це з розбитого окопу, і в той момент огляд не був найкращим, але є багато інших відчуттів", - зазначив Сенцов.

Режисер повідомив, що ворожа піхота не змогла вигнати захисників хоч і оточила їх на декілька метрів.

"Конкурс "хто має більше гранат" тривав. Грізний гул бронетехніки надавав ворогу впевненості, чому крики "Сдавайтесь!" постійно лунали з обох фланків. У нас з 13-ти бійців один тяжко поранений і кілька легко. Потім уламок від підствольного гранатомета потрапив мені в бік. Стало зрозуміло, що ми не тільки не зможемо виконати своє завдання, але й не переживемо до вечора", - розповів Сенцов.

Потім, за його словами, українські воїни побачили ворожу колону танків, яка наближалася прямо до них вздовж позиції. Сенцов зазначив, що там було шість танків, на які була розташована піхота, "як мавпи на деревах".

"Сказати, що я спершу сповився страхом? Не зовсім. Я просто зрозумів, що це означає нашу смерть. Єдине, що я зміг зробити, це усім заховатися і сподіватися, що нас не помітять, хоча я був впевнений, що вони нападуть саме на нас", - розповів Сенцов.

Головний танк почав стріляти по позиції, і інші танки рухалися за ним.

"Колона проїхала повз наш окоп, і ми почали відкривати вогонь по десанту, оскільки нам не залишилося артилерійської піддтримки. Екіпажі танків нас не помітили, а сидячі на верхушках вороги не могли попередити їх про нашу присутність. Колона обернулася біля нашої позиції і від'їхала назад", - розповів захисник.

Він також зазначив, що українські воїни знову відкрили вогонь на десант колони (з прикрими наслідками для деяких), і зрозуміли, що можливо, цей противник мав іншу мету, а не пошук їх групи. Після цього прозвучав наказ про відступ.

За словами Сенцова, його група мала дещо удачі.

"У нас багато разів було щастя у цей день. Зокрема, коли ми змогли вибратися з цього оточення під прикриттям двох кораблів, які надійшли за нами (Бойова машина піхоти M2 Bradley - Gazeta.ua). Але не всім, хто брав участь у цій операції, пощастило. Надіюся, що когось з інших груп вдалося захопити в полон або вони блукають по позиціях - пошуки тривають", - зазначив він.

Сенцов підкреслив, що сьогодні вже багато відео та інформації про втрати противника.

"Багато зраділо, що ми змогли завдати такої шкоди противнику. Але немає статистики про те, яким це коштувало людським життям. За кожною цифрою стоїть пролита кров і руйнація світів багатьох родин. Ця жертва є особливо важкою для родин загиблих та їхніх товаришів по бою. Вічна пам'ять загиблим героям", - підкреслив режисер.

У липні Олег Сенцов повідомляв, що був поранений під час артилерійського обстрілу.

Також у липні та вересні він повідомляв про контузію.

Олег Сенцов приєднався до лав територіальної оборони в перші дні повношкальної війни. Пізніше він приєднався до однієї зі спеціальних частин.