Серіал «Психіатр по сусідству» – трагікомедія про психотерапевта-маніпулятора

Реальна історія руйнівних стосунків пацієнта зі своїм психіатром, заснована на популярному подкасті. Автори серіалу з гумором, який не відкидає глибоку драму, показують, як відомий лікар-психотерапевт, маніпулюючи психологічними проблемами свого пацієнта, на кілька десятиліть заволодів його життям, будинком, нерухомістю та сімейною справою.

Весь жах та трагізм історії полягає в тому, що це не вигаданий сценарій для чергового проєкту.

Все, що сталося, розслідував і розповів у своєму подкасті оглядач «Bloomberg» Джозеф Ночера. Проживаючи у своєму будинку в Гемптонсі, журналіст зацікавився сусідом – психіатром Айзеком Хершкопфом, який жив у будинку, але не був його власником. Ночера дізнався, що маєток, насправді, належить Мартіну Марковіцу, якого журналіст приймав за найманого працівника доктора Айзека.

Автори серіалу досліджують непросту тему залежності нещасних людей, які щосили намагаються компенсувати невпевненість у собі і таким чином стають жертвами маніпуляторів. Втягнутими в подібні історії зі своїми психіатрами виявилося багато голлівудських зірок.

Реальний Мартін Марковіц погодився співпрацювати зі сценаристами та виконавцями головних ролей. У 2010 році він подав до суду на свого психотерапевта і лише до кінця 2021 року домігся компенсації та виграв справу, медична ліцензія доктора Айзека була відкликана.