Сильний землетрус у Японії: кількість жертв значно зросла

Землетрус в Японії: загибель 24 людей

Кількість загиблих від потужного землетрусу в Японії зросла до щонайменше 24 людей. Ця стихія сколихнула півострів Ното та прилеглі райони префектури Ісікава в центрі країни.

Найбільше жертв – сім осіб – зафіксовано у місті Вадзіма, розташованому на узбережжі Японського моря. Саме тут руйнівна сила землетрусу була найсильнішою.

Наразі у Вадзімі спостерігаються пожежі у центральній частині міста, які охопили понад 200 будівель. Однак місцеві влади заявляють, що небезпеки поширення пожежі немає.

Офіційні дані свідчать, що рятувальники отримали 14 повідомлень про можливу наявність людей під завалами.

Руйнування та пошкодження будівель також спостерігаються у префектурах Ніігата, Тояма, Фукуї та Гіфу.

Для постраждалих уряд намагається доставити необхідні матеріали допомоги за допомогою кораблів, оскільки збої у дорожньому русі на півострові Ното ускладнюють пересування автомобілів.

Після проникнення хвиль висотою 1,2 метра у порт Вадзіма, попередження про цунамі було скасоване, оскільки подальші хвилі не досягали такої висоти.

За даними Японського метеорологічного агентства, епіцентр землетрусу знаходився у Японському морі на північний схід від Вадзіми. Його потужність перевищила 7 балів за місцевою шкалою й досягла рівня, при якому людина не може встояти.

Раніше було попереджено про можливість нових потужних землетрусів.

Нагадаємо, що землетрус з магнітудою 7,4 стався у префектурі Ісікава на острові Хонсю. Він призвів до відключення електропостачання в понад 35 тисячах будинків на центральній частині країни.