Скільки триватиме навчальний рік і канікули у школах

Початок навчального року в Україні запланували на перше вересня. Триватиме до 28 червня 2024 року.

Це необхідно для компенсації пропущених навчальних днів під час періодів, коли відсутнє було електропостачання та навчання було призупинено, пише nv.

"З 1 вересня до 28 червня будуть можливі компенсаторні заняття, спрямовані на надання компенсації за втрати та прогалини в навчанні. Цей період також охопить проведення атестацій та інші заходи", - зазначили у відомстві.

Водночас, закінчення навчального року заплановано на 31 травня.

Щодо українських учнів, які навчаються дистанційно за кордоном, з 1 вересня їм буде необхідно пройти лише обов'язковий 6−8-годинний блок з української мови, літератури, історії України та географії, залежно від класу. Інші базові предмети учні будуть вивчати в місцевих школах, а їхні оцінки будуть передані до українського навчального закладу.

Графік канікул буде однаковим для всіх школярів. Цього навчального року планується подовжений період канікул.

Коли канікули

осінні канікули з 23 по 29 жовтня 2023 року;

зимові канікули з 23 грудня 2023 року до 7 січня 2024 року;

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

весняні канікули з 25 по 31 березня 2024 року;

літні канікули з 29 червня до 31 серпня 2024 року.

Для першокласників Києва заплановано додатковий тиждень канікул, який триватиме з 19 по 25 лютого наступного року.

Якщо дитина не виспалася через нічні повітряні тривоги і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок. Це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше, вважає міністр освіти Оксен Лісовий.

Якщо ж учень чи учениця пропускає самостійну чи контрольну, треба надавати можливість доскласти цю роботу. І загалом варто у навчальному процесі фокусуватися на головному, використовуючи усі переваги академічної свободи.