Смертельна аварія на залізниці спричинила масові страйки

В Італії транспортні профспілки протягом пів доби 1 вересня проведуть загальнонаціональний страйк на залізниці.

Таке рішення прийняли після аварії, у якій потяг насмерть збив п'ятьох працівників залізниці під час заміни ділянки колії, пише Reuters.

"Через неналежні процедури безпеки на залізниці, спричинені недофінансуванням, гине занадто багато італійців. Обурення та співчуття вже недостатньо. Це масове вбивство має негайно припинитися", заявив очільник найбільшої профспілки транспортників Італії CGIL Мауріціо Ландіні, оголосивши про страйк.

На понеділок заплановані подальші затримки руху в регіоні П'ємонт навколо Турина.

Аварія за участю порожнього пасажирського потяга сталася близько опівночі в середу біля станції Брандіццо на лінії, котра з'єднує Мілан і Турин. П'ятеро працівників, які замінювали колію, загинули н місці, ще двом вдалося врятуватися.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Машиністу поїзда, який рухався на повній швидкості, надали допомогу від шоку на місці події, а потім відпустили додому.

"Прокуратура й Міністерство транспорту наразі з'ясовують, як усе сталося", заявив міністр транспорту Італії Маттео Сальвіні.

Прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні висловила свої співчуття разом із іншими італійськими політиками.

26 серпня на півночі Італії автобус з десятками українських туристів зіткнувся з фурою. Внаслідок ДТП 15 із них постраждали.

Автобус з близько 30 українськими туристами, які мали повертатися додому, зіткнувся із польською фурою, яка перевозила фрукти та овочі.

Більшість людей змогли самостійно вибратися з автобуса, ще близько десятка допомагали визволяти рятувальники.