Шойгу похвалився новою "суперпотужною" зброєю

За даними російського Міноборони, вони наразі володіють "суперпотужними" зенітними комплексами та за останні п'ять днів вдались до повалення 24 українських літаків. Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу за посередництвом російських пропагандистських ЗМІ.

Однак, конкретної інформації про ці "суперпотужні" комплекси, їх функціональність та місце розташування не було надано. Натомість, було заявлено, що російські війська "успішно" відбивають атаки українських Збройних сил.

Шойгу приводить цитату, якій володіє російська пропаганда, що за останні три-чотири тижні багато українських військовослужбовців як "загарбники" втратили свободу та стали пленними. За його словами, ситуація свідчить про те, що Збройні сили України стають все менш ефективними.

З Міноборони РФ також повідомили, що міністр оборони Сергій Шойгу відвідав передову позицію на півдні Донбасу. Його візит був пов'язаний із відвіданням центру керування "Схід" на Південно-Донецькому напрямку. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Міноборони РФ також оприлюднило відеоролик, що викликає сумніви щодо місця перебування Шойгу.