Шольц розповів, за якої умови можливі переговори України з РФ

Українська влада заявляє, що переговори з Росією можуть відбутися тільки після виведення російських військ з території України. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму інтерв'ю журналу Heilbronner Stimme.

У відповідь на питання про те, як довго Німеччина буде постачати зброю Україні, канцлер зазначив, що війна Росії проти України є проявом імперіалізму в Європі. Тому наразі наступний етап вимагає цілеспрямованих поставок зброї у стільки кількості, скільки буде потрібно.

Шольц також зазначив, що в минулому він спілкувався з президентом Путіним і планує продовжувати діалог у майбутньому.

Проте, для розпочаття переговорів Росія повинна здійснити рішучий крок, яким буде виведення своїх військ, підкреслив Шольц.

Раніше повідомлялося, що Офіс президента України стверджує, що переговори з РФ неможливі через те, що Росія хоче, щоб Україна капітулювала, незалежно від трактування терміну "переговори".

Українська влада не має наміру засідати за столом переговорів з Росією і не відчуває ніякого тиску з боку західних партнерів щодо цього.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто також заявив, що все ще надто рано для мирних переговорів між Україною та Росією, оскільки триває повномасштабна війна.

За даними NBC News, представники США та ЄС почали таємні обговорення з урядом України щодо можливих мирних переговорів з Росією.