Шольц загальмував передачу Україні ракет Taurus ‒ WSJ

Американське видання The Wall Street Journal написало, що нібито Німеччина відкладає відправлення високоточних ракет великої дальності Taurus в Україну через побоювання канцлера Олафа Шольца.

При цьому коаліційний уряд Німеччин схвалив постачання Taurus, повідомило WSJ.

"Німецькі офіційні особи заявили, що трипартійний коаліційний уряд Німеччини в принципі схвалив постачання Taurus. Але канцлер Олаф Шольц загальмував цей крок через побоювання, що німецький персонал повинен буде приїхати в Україну, щоб допомогти обслуговувати та керувати комплексною зброєю", ‒ повідомило видання.

За словами джерел, Шольц вважає, що переміщення німецького військового персоналу у зону бойових дій потребуватиме голосування парламенту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також ЗМІ повідомило, що Шольц стурбований тим, що такий крок нібито може "глибше втягнути Німеччину в конфлікт".

"Канцлер повинен припинити блокування доставлення Taurus. Вагання та технічні виправдання лише сприяють зміцненню віри Путіна в те, що він все ще може перемогти. І це лише продовжує війну", ‒ сказав Антон Хофрайтер, представник Партії зелених, яка входить у правлячу коаліцію.

Taurus сімейство німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу "повітря-поверхня" великої дальності. Ракета призначена для високоточних ударів та ураження високозахищених та заглиблених цілей. Дальність польоту таких ракет щонайменше 500 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

Цього місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Німеччина не відмовляється від передачі Україні ракет Taurus.