Спіймали трьох російських агентів, які передавали ворогу інформацію

Російські агенти працювали на ворога у Харкові та у Житомирській області.

Контррозвідка нейтралізувала агентурну мережу Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ). Затримали трьох агентів, передає Служба безпеки України.

"За вказівкою окупантів їхні поплічники збирали інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони на території обох регіонів. Також вони приховано відслідковували дані про повітряні атаки РФ на місцеві об'єкти критичної та соціальної інфраструктури, а потім направляли до ГРУ "звіти" про можливі "прильоти", - йдеться у повідомленні.

Інформацію передавали резиденту у Бєлгороді. Ним виявився негласний позаштатний представник 74-го розвідувального центру ГРУ. Він переправляв дані куратору.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Окупанти збирали інформацію для підготовки прицільних ударів по об'єктах в Україні.

Затримані є місцевими жителями, яких завербували у Росії ще до початку повномасштабного вторгнення.

"Після 24 лютого 2022 року російська розвідка "активувала" своїх агентів і перейшла з ними на регулярні "сеанси" зв'язку через месенджер. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Наразі вони під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі", - підсумували у СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Дніпропетровщині агента ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Зловмисник збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ, а також місця їхнього базування та напрямки вильотів.