США наклали санкції на КНДР через запуск супутника-шпигуна

Сполучені Штати додали до списку санкцій вісім осіб і одну організацію через запуск розвідувального супутника КНДР. Цю інформацію надала держсекретар Ентоні Блінкен.

Санкції були введені у відповідь на незаконний запуск військового розвідувального супутника КНДР. В Держдепі підкреслили, що Північна Корея порушила резолюції Ради Безпеки ООН і загрожує регіональній та глобальній безпеці. Також повідомили, що ці санкції були спільно узгоджені з Австралією, Японією і Південною Кореєю.

Обмеження також стосуються різних видів діяльності Пхеньяна, зокрема заборонених закупівель, отримання прибутку, кіберактивності та поширення зброї.

До списку санкцій включені двоє громадян Північної Кореї, які проживають у Москві і Владивостоку, а також чотири громадяни КНДР, які мешкають у Тегерані, Пекіні і Шеньяні. За інформацією Мінфіну США, ці люди діяли на користь КНДР, обходячи санкційний режим.

Також до списку санкцій було додано хакерську групу Kimsuky, пов'язану з КНДР. Ця кіберорганізація була покарана за збирання розвідувальних даних для підтримки стратегічних цілей КНДР.

Нагадаємо, Північна Корея повідомила, що їх розвідувальний супутник, запущений недавно, розпочне свою місію у грудні цього року.

Раніше було оголошено, що Північна Корея успішно запустила балістичну ракету зі шпигунським супутником на борту.