США посилюють санкції за порушення Росією стелі цін на нафту

США запровадили нові санкції проти Росії за порушення цінових обмежень нафти

США сьогодні, 20 грудня, оголосили про введення нових санкцій проти Росії через порушення цінових обмежень при торгівлі нафтою. Про це повідомило міністерство фінансів країни.

«Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) продовжує посилювати дотримання цінового обмеження на російську нафту, спираючись на попередні дії, спрямовані проти судновласників і суден, причетних до транспортування російської сирої нафти за ціною, вищою за встановлену межу», - йдеться в повідомленні.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США, спільно з коаліцією з обмеження цін, оновило керівництво зі здійснення політики обмеження цін на російську нафту та нафтопродукти.

Заступник міністра фінансів США, Воллі Адеймо, заявив, що санкції, які введені сьогодні, показують принципову підтримку політики обмеження цін, що сприяє стабільності енергетичних ринків та позбавленню Росії доходів для фінансування війни з Україною.

Список компаній, що потрапили під санкції:

  • Компанія SUN Ship Management D Ltd з ОАЕ;
  • Компанія Bellatrix Energy Limited з Гонконгу;
  • Компанія Covart Energy Limited з Гонконгу;
  • Танкер Sanar 15;
  • Компанія Voliton DMCC з ОАЕ.

Автори зазначають, що ефективність санкцій знизилася через недостатній моніторинг і дотримання політики обмеження цін на нафту, що дозволяє Росії продавати свою нафту за цінами, які перевищують встановлені обмеження.

Крім того, виявлено «лазівку в нафтопереробці», яка дозволяє нафтопродуктам, отриманим з російської нафти, надходити в інші країни світу. Особливо це стосується Індії, яка значно збільшила імпорт нафти з Росії.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки наприкінці листопада оголосили про можливість ув'язнення для порушників цінових обмежень на російську нафту.