США повідомили, що станеться, якщо КНДР застосує ядерну зброю

Заява Білого дому повідомляє, що Сполучені Штати попередили Північну Корею про можливі наслідки від застосування її ядерної зброї проти США або їхніх союзників. Згідно з цією заявою, США надалі підтримуватимуть Республіку Корею, надаючи їй розширене стримування, включаючи використання ядерних сил.

Заява також констатує, що будь-яка ядерна атака КНДР буде розглядатися як неприйнятна і спричинить кінець режиму Кіма. США підтвердили свою готовність реагувати на такі атаки швидкою, нищівною і рішучою відповіддю.

Крім того, в результаті наради ядерної консультативної групи було оголошено, що Сеул і Вашингтон спільно розробили керівні принципи ядерної стратегії для стримування загрози з боку Північної Кореї.

Варто зазначити, що КНДР багаторазово декларувала, що не збирається відмовлятися від своєї ядерної програми, яку вважає потрібною для збереження свого режиму.

Нагадаємо, Північна Корея також оголосила про намір запустити нові супутники-шпигуни для збору інформації про діяльність ворогів. КНДР вважатиме будь-яке втручання в роботу цих супутників оголошенням війни і буде застосовувати засоби стримування, якщо загроза її стратегічним активам стане неминучою.