США виводять свій авіаносець з Середземного моря – ЗМІ

Авіаносець Gerald R. Ford повертається до США після завершення місії у Середземному морі

Американський авіаносець Gerald R. Ford повертається назад до Сполучених Штатів після завершення своєї місії у східному Середземномор'ї, де він надавав підтримку Ізраїлю після нападу ХАМАСу 7 жовтня. Про це повідомляє Politico.

Замість авіаносця Ford і його супроводжуючих кораблів, на місце прибуває десантний корабель Bataan, а також кораблі Mesa Verde та Carter Hall. Ці три кораблі декілька днів прямують до Східного Середземномор'я через Червоне море, де вони перебували останній час.

За даними 6-го флоту США, що базується в Європі, авіаносець Ford відправиться додому "найближчими днями".

Варто зазначити, що авіаносець Ford залишався у східній частині Середземного моря, тоді як його супроводжуючі кораблі перетнули Червоне море, де вони перехоплювали балістичні ракети та безпілотні квадрокоптери, що були запущені з території Ємену, контрольованої повстанцями-хуситами.

Нагадаємо, раніше Ізраїль оголосив про скорочення своєї військової присутності в Секторі Гази, що свідчить про зменшення інтенсивності бойових дій.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу визначив три "передумови для миру" в Секторі Гази та умови для завершення війни з палестинськими бойовиками ХАМАС у даному регіоні.

Нещодавно Ізраїль оголосив про подальше посилення бойових дій в Секторі Гази.