Штучний інтелект показав, який вигляд мали справжні "гобіти"

Шанувальники "Володаря перснів" 26 вересня вшановуватимуть культових персонажів Фродо та Більбо Беггінсів у межах Міжнародного дня гобіта.

Багато хто, можливо, не знає, що ці види невеликого зросту насправді могли існувати у формі homo floresiensis і штучний інтелект тепер показав, який вони мали вигляд. Про це пише Daily Star.

Цей вид жив близько 50 000-100 000 років тому і, як вважалося, нагадував як людей, так і шимпанзе.

За даними Національного історичного музею, вид, також відомий як людина флореська, був крихітним. Їх описують як "невисокого зросту з дуже маленьким черепом", "вираженими надбрівними дугами", "короткими ногами" і "великими плоскими ступнями".

Розмір їх мозку оцінюється приблизно в 420 см3, а зріст близько 1,05-1,10 м. Про їхній раціон мало що відомо, але експерти прогнозують, що він, "імовірно, містив м'ясо".

Зображення, створені з використанням цієї технології, показують чоловіків маленькими, зморшкуватими, з довгим розпущеним волоссям. Їхні ступні, вуха й носи більші, ніж зазвичай, а будова обличчя схожа на шимпанзе.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Створені штучним інтелектом "гобіти" сидять усередині печер, схожих на ті, в яких два десятиліття тому виявили скелети. Їхня шкіра вкрита невеликою кількістю бруду, і вони носять простий одяг.

Замість того, щоб задіяти штучний інтелект, вчені змогли реконструювати вигляд homo floresiensis, використовуючи скелети, знайдені в печері на острові Індонезії. Ще 2003 року вони виявили останки маленьких архаїчних людей у печері Лян Буа на острові Флорес. Серед них був повний череп, який давав уявлення, який вигляд мав цей примітивний вид.

Раніше бразильський експерт із графіки Ціцеро Мораєс розповів про реконструкцію вимерлих видів. І під час дослідження, співавтором якого він був, він розповів про різницю між вимерлими видами й сучасними людьми.

"Грубо кажучи, у них, імовірно, був менш видатний ніс, ніж у сучасних людей, область рота трохи більше виступала, ніж у нас, а об'єм мозку був значно меншим. Вони також були набагато нижчими", сказав він.

Говорячи про те, що людину флореську вперше порівняли зі знаменитими персонажами Толкіна, Мораєс сказав, що "коли 2004 року череп був представлений публіці, фільм "Володар перснів" мав великий успіх".

Знайдений у 1950 році печері в Чехії череп жінки, яка вважається найстарішою анатомічно сучасною людиною, колись генетично секвенованою, використали для першої в історії судово-медичної реконструкції її обличчя з використанням штучного інтелекту.

Бразильський експерт з графіки Цицеро Мораєс, який раніше відтворив обличчя Тутанхамона, сказав, що скам'янілість спочатку вважалася чоловічою "через міцність черепа", але це швидко виявилося не так, оскільки останки виявилися жіночими під час відтворення. Про це пише Daily Star.