Суд у Латвії виніс вирок екс-депутату Сейму, який шпигував на користь РФ

У Латвії Ризький міський суд засудив екс-депутата Сейму Яніса Адамсонса до 8,5 років позбавлення волі. Його звинуватили у шпигунстві на користь Російської Федерації, шахрайстві та незаконному придбанні та зберіганні зброї. Цю інформацію повідомляє LSM.lv.

За даними повідомлення, Адамсонс систематично збирав закриту інформацію, яку передавав ФСБ, а також російському громадянину й колишньому співробітнику КДБ Геннадію Силонову.

І Силонов був визнаний винним і засуджений до семи років і шести місяців позбавлення волі з двома роками пробаційного нагляду.

Обидва засуджені заперечують свою провину і планують оскаржити вирок.

Суддя Ерленс Ернстсон заявив, що Силонов збирав інформацію про роботу латвійських держустанов, правоохоронних органів, оборонної системи та органів державної безпеки. Йому назначено семи років і шість місяців позбавлення волі та два роки пробаційного нагляду.

Силонов також незаконно збирав інформацію для іноземних країн і завдавав шкоди Латвії, зокрема, збирав дані про державні установи, правоохоронні органи та систему оборони.

Нагадаємо, що колишнього директора Wirecard Яна Марсалека підозрюють у фінансуванні та керівництві російською шпигунською мережею у Великій Британії.