Священник РПЦ закликав переглянути зачаття під час зґвалтування жінки

Ієрей Російської православної церкви (РПЦ) Роман Колеснев закликав переосмислити відношення до зачаття, яке відбулося під час зґвалтування жінки. У своєму виступі на телеканалі "Крим 24", він зазначив, що дитина не несе відповідальності за обставини свого зачаття.

Ієрей РПЦ зауважив, що зґвалтування є найстрашнішою травмою, проте це питання потрібно розглядати з погляду самої дитини, а не лише з точки зору її батьків. Він запитав, чи заслуговує дитина на відмову власних батьків у зв'язку з обставинами свого зачаття.

Колеснев також зазначив, що варто задуматися над тим, що існують випадки, коли зґвалтування трапляється заміжнім жінкам. В таких випадках подружжя має прийняти рішення щодо майбутньої долі дитини.

Порівнявши зґвалтування з усиновленням дитини з дитбудинку, священик зазначив, що дитина в утробі матері вже не є просто частиною її тіла.

Ставши захопленим Росією півостровом, комерційні клініки у Криму відмовилися виконувати аборти. Ймовірно, цей крок був зумовлений тиском окупаційної влади, яка має намір контролювати репродуктивну сферу. Обмеження доступу до абортів порушує основні права жінок та не сприяє вирішенню демографічних проблем.

Варто зазначити, що суд встановив зв'язок Української православної церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) з Російською православною церквою через РПЦ. УПЦ МП послідовно виконує резолюції Архієрейського Собору РПЦ, прийняті 25-27 жовтня 1990 року.