Швейцарія зафіксувала стрімке збільшення кібератак напередодні Саміту миру

Швейцарія зафіксувала стрімке збільшення кібератак напередодні Саміту миру

Кількість кібератак та дезінформації зросли в Швейцарії перед Самітом миру, який відбудеться 15-16 червня. Про це повідомляє Reuters.

Голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд зауважила, що кібератаки стали частішими в останні тижні. Однак Швейцарія не планує викликати російського посла.

Я так і хотіла, тому що дезінформаційна кампанія настільки сильна, кожен може побачити, що мало що в ній відображає реальність

Міністр закордонних справ Іньяціо Кассіс заявив, що є зацікавленість у розгортанні конференції, але він відмовився відповісти на питання про те, хто стоїть за атаками та чи причетна до них Росія.

Під час саміту будуть обговорюватися питання, які викликають міжнародне занепокоєння, зокрема ядерна та продовольча безпека, свобода судноплавства, а також гуманітарні питання, наприклад обмін військовополоненими.

Заявлено, що на саміт запрошено Туреччину та Індію, проте невідомо на якому рівні. Неясно, чи візьмуть участь Бразилія та ПАР.

Міністр Кассіс зазначив, що саміт має закінчитися прийняттям підсумкової декларації, яку повинні підтримати всі учасники. Це дозволить визначити наступні кроки у мирному процесі.

Щодо майбутніх самітів, Кассіс відповів, що неможливо надати деталі, але зазначив, що зараз докладаються зусилля для залучення країни «за межами західної частини світу». Це може сприяти участі країн Глобального Півдня та арабських країн.

Нагадаємо, що 15-16 червня відбудеться Глобальний саміт миру в Швейцарії, організований Україною. Участь у ньому візьмуть лідери понад 100 країн світу, що об'єднаються, щоб знайти шляхи досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. У всі країни запрошено, крім Росії, яка є країною-агресором.

Верхня палата парламенту Швейцарії підтримала пропозицію щодо посилення заходів проти шпигунів, зокрема російських агентів, перед проведенням саміту з питань миру в Україні.

Президент Зеленський заявив, що кожен міжнародний лідер, який прагне справедливого миру та припинення російської агресії, має можливість приєднатися до першого саміту миру, який відбудеться в червні в Швейцарії.

Читайте також: