Таджицький опозиціонер попередив росіян про нову небезпеку

ІДІЛ хоче показати свою здатність скоїти щось ще гірше ніж теракт в "Крокус Сіті"

Лідер опозиційної політичної сили Таджикистану Мухіддін Кабірі попереджає, що ІДІЛ не визнає свою причетність до теракту в "Крокус Сіті" і намагається показово покарати таджиків. Він стверджує, що ісламські екстремісти можуть скоїти на території РФ щось ще гірше. Росія хоче покарати таджиків катуваннями, але це може спровокувати ісламістів до розпалювання ще більшого конфлікту.

Кабірі також стверджує, що молодь приєднується до ІДІЛ не тільки через гроші, але і через переконання. Ісламісти пропонують просту і привабливу альтернативу бідності, яка панує в Таджикистані - стати героєм, або шахідом, якщо загинути воюючи за їхню справу.

Попередження США і реакція України

США направили до Росії лист про можливість теракту, а українська розвідка стверджує, що Росія знала про підготовку до теракту ще з лютого. Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає цей теракт провокацією путінського режиму.

Таджицький політик Мухіддін Кабірі: "Ісламісти пропонують дуже привабливу альтернативу безпросвітній бідності, яка панує в Таджикистані. Якщо залишишся живим – станеш героєм. Коли ж судилося тобі загинути – будеш шахідом: таким чином, потрапляння напряму до раю гарантоване."