Такого варіанту ще не було. Індія підготує новий мирний план для України - ЗМІ

Франція та Індія хочуть розробити план врегулювання війни РФ проти України. Він має відрізнятися від раніше відомих ініціатив.

Як пише видання Le Monde, під час зустрічі французький президент Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді обговорювали крім іншого війну країни-агресорки РФ проти України. Прем'єр Індії повідомив, що його країна хоче приєднатися до врегулювання конфлікту дипломатичним способом.

Макрон закликав свого колегу виступити на міжнародній арені зі своїми пропозиціями, а Моді дав відповідне доручення своїм підлеглим. Мають створити мирний план, аби розв'язати питання агресії РФ проти України.

Однак видання підкреслює, що хоч прем'єр Індії і його країна виступають за дипломатичний спосіб розв'язання війни, однак навряд чи погодиться виступати в ролі посередника між країною-терористом РФ та Україною.

Le Monde резюмує, що пропозиція індійської влади може відрізнятися від раніше запропонованих ідей уряду Китаю, африканських країн та пропозицій латиноамериканських держав.

Раніше низка країн, які нібито займають нейтральну позицію щодо війни в Україні, запропонували мирні ініціативи. Ідеться про КНР, Бразилію та групу країн Африки. Більшість їхніх ініціатив пропонують Україні піти на поступки.

Київ такі пропозиції відкидає та просуває власну формулу миру. Вона передбачає повне виведення російських військ та надання гарантій безпеки у радіаційні, ядерній, продовольчій та енергетичній сферах.