The Telegraph розповів, навіщо Путін збирається балотуватися як самовисуванець

Володимир Путін, російський диктатор, планує балотуватися на пост президента як самовисуванець, з метою зміцнити свій авторитет як "військового лідера". Він прагне провести кампанію, що ґрунтується на почутті гордості, впевненості та спрямованості в майбутнє. Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на Коммерсант.

Путін, якому 71 рік, віддаляться від політичної партії "Єдина Росія" на користь "консервативної" кампанії, яка буде базуватися на гордості, впевненості та спрямованості в майбутнє.

Згідно з повідомленням видання, є інформація про складання ініціативної групи, що свідчить про те, що ймовірно він буде йти на вибори як самовисуванець.

Путін раніше балотувався як незалежний кандидат на президентських виборах 2018 року, але також розглядав можливість балотуватися від своєї партії "Єдина Росія" в березні наступного року, таким чином, як він це робив у 2012 році.

Експерти стверджують, що Путін намагається зробити все можливе, щоб його вважали одним з найвидатніших російських лідерів в історії, і його ціллю є зробити вторгнення в Україну своїм основним досягненням. Однак, коли кандидати від партії "Єдина Росія" проводили агітацію на платформі війни у вересні, вони не зустріли гострої реакції виборців.

Ад'юнкт-професор російської політики в Університеті Бата, доктор Стівен Холл, зазначив, що популярність партії "Єдина Росія" знижується, і це зумовлює ще один фактор, що впливає на Путіна. Він додав: "Складні вибори не повинні ускладнюватися протестами "Єдиної Росії"."

Путін займає посаду президента з 2000 року, за винятком періоду між 2008 і 2012 роками, коли він був прем'єр-міністром, щоб задовольнити конституційні вимоги.

За вторгнення в Україну в лютому минулого року, він вважав це боротьбою за виживання Росії.

Незважаючи на занепокоєння щодо популярності війни та зниження російської економіки, Кремль, здається, впевнений в тому, що нова електронна система голосування може збільшити відсоток голосів на підтримку Путіна на виборах 2018 року до 77%. Він заявив, що електронне голосування збільшує явку виборців, але аналітики вважають, що це також може призводити до маніпулювання голосами.

Кремль розглядає різні варіанти створення ініціативної групи щодо висування Путіна на пост президента, але сам Путін ще не оголосив свої наміри щодо участі у виборах.

Раніше було заявлено, що президент РФ Володимир Путін, найімовірніше, уникатиме теми війни в Україні під час своєї передвиборчої кампанії у 2024 році. Замість цього він сфокусується на "стабільності Росії" та критиці Заходу.