Тимошенко використовував державні повноваження в особистих інтересах – НАЗК

Колишній заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко використовував державні повноваження в особистих інтересах.

Він намагався оформити візи собі та сину, повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Тимошенко підписав лист на адресу Державної прикордонної служби України з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження.

Але справжньою метою виїзду підлеглого було оформлення віз самому Тимошенко та його сину.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Протягом 2022 року експосадовець тричі безоплатно проживав у львівському готельному комплексі Emili Resort, зокрема двічі разом з дружиною і сином. Підтвердити оплату проживання на понад 45 тисяч гривень Тимошенко не зміг.

Також, влітку 2022 року він отримав послуги з безплатного використання автівки Porsche Taycan. Загальна сума послуг мала б складати 122 тисячі гривень.

"Обставини свідчать про штучне створення розрахункових документів з метою приховати факт безплатного користування транспортним засобом", йдеться в повідомленні.

У жовтні 2022 року журналісти-розслідувачі проєкту Bihus.Info заявили, що Тимошенко від весни їздить на позашляховику Chevrolet Tahoe, який Україні надала компанія General Motors для гуманітарних місій і вивезення громадян із зони бойових дій.

Згодом Тимошенко повідомив, що більше не використовуватиме цей позашляховик і передасть його у прифронтові області.

Він написав заяву про звільнення в кінці січня 2023 року. Президент прийняв його відставку й підписав відповідний Указ.