Трамп лідирує серед кандидатів-республіканців напередодні праймеріз у США

У Сполучених Штатах розпочався сезон праймеріз 2024 року, і Дональд Трамп вже випереджає своїх конкурентів-республіканців за ключовими показниками популярності. За даними національного опитування в Айові, Трамп отримав високу оцінку від республіканців та незалежних республіканців за трьома показниками: шанси на перемогу в листопаді, сильне лідерство і кваліфікацію. Він також випереджає інших республіканців з емпатією та загальними цінностями. Загалом, більшість республіканців дуже задоволені Трампом як кандидатом. Інші кандидати отримали менше балів.

Загалом 72% дорослих, які дотримуються республіканської орієнтації, були б задоволені висуненням Трампа як кандидата, як і 75% у травні. 61% задовольнився б Роном ДеСантісом.

Проте серед демократів і незалежних, які мають демократичні погляди, меншість задоволена висуненням Байдена від своєї партії, що відображає його слабкі рейтинги загалом і з питань економіки та імміграції.

Праймеріз - це перший етап голосування, на якому обирають єдиного кандидата для участі в основних виборах. Президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Виборці також оберуть колегії виборщиків, які у грудні мають обрати президента та віцепрезидента, а також виберуть представників у обидвох палатах Конгресу.