Третя світова почнеться з Колорадо?

За рішенням суду Колорадо Трамп не може балотуватися у цьому штаті. Ця новина викликала у мене хвилювання. Я бачу це рішення як передвісник світової війни.

Здається це дуже гучно, але не так вже й далеко відправдано. Трамп говорить, що хоче забезпечити мир, але його заборонили балотуватися. Проте причина не тільки в Трампі.

Світові війни є результатом світових криз, як зовнішніх, так і внутрішніх. І коли ці кризи співпадають для провідних держав світу, це стає передвісником світової війни.

Тут можна навести приклад Другої Світової. Внутрішня криза в США і Європі провокувала популістів. А зовнішня криза була пов'язана з експансією СРСР, Німеччини, контролем над колоніями та боротьбою за лідерство між США і Британією. Ці кризи стали передвісником війни.

Ситуація з Китаєм може бути подібною. Він стикається з зовнішньою кризою, пов'язаною з крахом проекту "Один пояс - Один шлях". А внутрішня криза полягає в тому, що Китаю потрібно трансформувати свій внутрішній ринок. Проблеми з соцмережами і популістами також вплинули на кризу в США.

Таким чином, кризи в країнах світу можуть бути передвісниками та умовою світової війни. Але це не означає, що вона обов'язково відбудеться. І навіть якщо існує ризик, можна приготуватися до неї. Але важливо знаходити способи вирішення проблем, які породжують ці кризи.