Три способи почистити золоті прикраси не виходячи з дому

Золоті прикраси при частому носінні, контакті з водою, засобами для чищення і косметикою, починають темніти, змінюють колір і втрачають свій первісний вигляд.

Саме тому вони вимагають дбайливого догляду та регулярного очищення. Дотримуючись простих порад і обравши відповідний метод для чищення, ви зможете повернути золоту його привабливий блиск без ризику пошкодження. Gazeta.ua розповість про прості методи почистити золото підручними засобами, не виходячи з дому.

Як почистити золото в домашніх умовах Сода і вода

Сода вважається одним з найбезпечніших і ефективних способів очищення золотих прикрас. Створіть пасту, змішавши соду і воду до консистенції пасти. Обережно нанесіть її на золото і акуратно потріть м'якою зубною щіткою. Потім ретельно промийте водою і висушіть.

Аміак

Розчиніть аміак у теплій воді (1 частина аміаку на 6 частин води) і занурте золото в цей розчин на кілька хвилин. Потім обережно протріть м'якою тканиною і промийте водою.

Зубна паста

Виберіть пасту (не на основі гелю), безбарвну зубну пасту. Нанесіть невелику кількість на м'яку щітку або ватну кульку і акуратно протріть поверхню прикрас. Потім промийте водою і висушіть.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Чим не можна чистити золото

Сильні кислоти і луги

Вони можуть пошкодити золото і прикраси з нього. Уникайте використання агресивних хімічних речовин.

Грубі матеріали

Не використовуйте абразивні матеріали, такі як жорсткі сталеві ганчірки, щоб уникнути подряпин на поверхні золота.

Комерційні щітки для чищення

Не використовуйте жорсткі металеві щітки, щоб уникнути пошкодження прикрас.

Відчистити кухонну плиту, особливо решітку та ручки, досить важко.

Особливо, якщо ігнорувати своєчасне чищення, то позбутися забруднень з часом буде ще складніше, пише pixelinform.

Для чищення досвідчені господині рекомендують використовувати народні способи, які економлять не лише сили та час, а й гроші.