Туреччина вдарила з авіації по півночі Іраку

Ввечері 1 жовтня Туреччина провела військову повітряну операцію на півночі Іраку.

Турецькі війська завдали удару по курдських бойовиках у відповідь на теракт в Анкарі. Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

Зазначається, що турецькі збройні сили уразили печери, укриття, та склади у регіонах Метіна, Хакурк, Канділ і Гара на півночі Іраку. Відомство вважає, щщо вони контролюються терористами, пов'язаними з Робітничою партією Курдистану (PKK) та Союзом громад Курдистану (KCK). За даними Міноборони Туреччини, загалом було знищено 20 цілей.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У Туреччині зазначають, що зробили це відповідно до права на самооборону, яке передбачає стаття 5 Статуту ООН, аби припинити терористичні напади та убезпечити свій кордон.

"Задля виживання та безпеки нашої країни та нації боротьба з тероризмом триватиме рішуче, доки не залишиться жодного терориста", йдеться у повідомленні відомства.

Там запевнили, що Туреччина вжила всіх заходів, щоб уникнути ураження цивільних, історичних та культурних цінностей, а також навколишнього середовища.

У столиці Туреччини Анкарі в неділю пролунав вибух поблизу будівлі Міністерства внутрішніх справ. Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая заявив про теракт, який влаштували двоє чоловіків.

Під час пожежі двоє поліцейських отримали легкі поранення.