Туреччина змінює вимоги для отримання довготивалої візи

Туреччина зобов'яже охочих продовжити ВНП надавати адресу UETS

З 15 квітня у Туреччині охочих продовжити посвідку на проживання (ВНП) зобов'яжуть надавати адресу національної системи електронного оповіщення (UETS). Про це йдеться в повідомленні пресслужби Управління у справах міграції турецького МВС.

«Відповідно до Закону про повідомлення № 7201 та Положення про електронне повідомлення № 30617 для відправлення та доставки повідомлень фізичним особам було створено Національну систему електронного повідомлення (UETS)», - уточнили у відомстві.

Як отримати UETS

Для отримання UETS слід звернутися до поштового відділення із заявою. Також необхідно пред'явити діючий ВНП та паспорт, вказати номер телефону та електронну пошту. Подати заяву на UETS з електронним підписом можна онлайн через сервіс www.etebligat.gov.tr.

Кількість українців з ВНП у Туреччині зменшилася

За даними Управління управління імміграції МВС Туреччини станом на 31 грудня 2023 року кількість іноземців у Туреччині з посвідкою на проживання становила 1,1 млн осіб. При цьому у 2023 році кількість українців, які перебували в Туреччині на основі дозволу на проживання, зменшилася на понад 10 тис. Про це пише турецьке видання Hurriyet.

Українці посідають 10-те місце громадян іноземного походження, що мають дозвіл на проживання в Туреччині.

На першому місці - громадяни Туркменістану (109 039), другому - Росії (100 847), третьому - Іраку (91 177), далі - Сирії, Ірану, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Афганістану та України.