У ЄС говорять про виживання України, а не про перемогу - Washington Post

Європейським союзникам потрібен план виживання України, який би був реалістичним. Однак перемога в Україні зараз не справа, про яку говорять багато. Таку думку висловила газета Washington Post. Причиною такої ситуації став можливий повернення Дональда Трампа на пост президента США. Европейські лідери не хочуть бути зірками з нашкодження, тому намагаються вияснити своє ставлення до Трампа шляхом зустрічей та дипломатичних зусиль.

Зокрема, минулого місяця міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зустрілася з губернатором Техасу Грегом Ебботтом. Ця зустріч була спрямована на вивчення світогляду республіканців, щоб готуватися до можливого повернення Трампа. Високопоставлений європейський чиновник з безпеки також наголошує, що для республіканців успіх у Китаї безпосередньо пов'язаний з Україною. Однак вважається, що дипломатична підтримка союзників для України надходить занадто повільно і без належної розробки планів. Таке становище є дуже небезпечним, особливо з огляду на те, що США є основним постачальником допомоги для України, і маються сумніви щодо продовження цієї підтримки.

Президент США Джо Байден подав до Конгресу запит на додаткове фінансування в розмірі понад $100 млрд, з яких $61,4 млрд буде спрямовано на допомогу Україні. Ці кошти підуть на придбання нового озброєння та обладнання, щоб підтримати Україну на полі бою, а також поповнити запаси власної армії США. Президент Байден називає цю фінансову допомогу розумною інвестицією. Зрозуміло, що така підтримка є важливою для України, особливо в умовах зростаючої геополітичної напруги з Росією та нестабільності на світовій арені.