У Грузії заявили про початок процедури імпічменту президентки Саломе Зурабішвілі

Проти президентки Грузії Саломе Зурабішвілі розпочинають процедуру імпічменту.

Про це у п'ятницю, 1 вересня, заявив лідер правлячої у країні партії Грузинська мрія Іраклій Кобахідзе, повідомляє Netgazeti.

Причиною він назвав офіційні зустрічі президентки за кордоном, попри те, що "уряд Грузії не давав їй на це права". При цьому Кобахідзе посиллається на конституцію країни.

За його словами, імпічмент ‒ це "єдина законна відповідь на її порушення". Однак, він визнає, що без голосів опозиції цей процес безперспективний.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Заяву про початок процедури імпічменту спочатку планують подати до Конституційного суду, а після цього провести голосування в парламенті. Потрібно буде отримати голоси 100 депутатів.

Сам ж Зурабішвілі 31 серпня розпочала турне Європою, де планує зустрітися з лідерами країн та обговорити підтримку надання Грузії статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Спочатку Зурабішвілі поїхала до Німеччини. Протягом осені та зими вона також хоче відвідати низку інших країн, в тому числі Ізраїль та ОАЕ.

Зурабішвілі також заявляла, що хотіла відвідати Україну в День Незалежності, але уряд їй не дозволив.

Згідно з конституцією Грузії, президент представляє країну в зовнішніх відносинах тільки за згодою уряду.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі розкритикувала владу держави за зближення з Росією та віддалення від Європи.

Президентка, зокрема, розкритикувала рішення про відновлення прямих авіарейсів з Росією. Наголосила, що немає правил та справедливих заходів для росіян, які масово прибули до Грузії.