У Києві прикрили наркобізнес із мільйонними прибутками

У Києві знешкодили діяльність масштабного наркоугруповання з мільйонними прибутками.

Правоохоронці затримали дев'ятьох учасників злочинної групи та вилучили наркотиків на 50 млн грн, повідомила 26 вересня Нацполіція. Фігурантам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

"Столичні оперативники спільно зі слідчими Солом'янського управління поліції викрили угруповання, члени якого спеціалізувалися на виготовленні та розповсюдженні так званих "солей" на території Києва. До складу злочинної групи входили мешканці Києва, Черкаської та Чернівецької областей. Кожен з фігурантів мав свої завдання: поставка прекурсорів та лабораторного обладнання для функціонування нарколабораторії, виготовлення "товару", перевезення та збут наркотиків, а також розподіл грошових коштів, отриманих у ході протиправної діяльності", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Збували наркотики за допомогою послуг однієї з поштових служб та методом "закладок" на території міста. "Замовлення" приймали через месенджери, у такий спосіб повідомляли і про місце знаходження "закладки". Наркобізнес приносив фігурантам мільйонні прибутки, частину з яких вкладали в його подальший розвиток.

Для знешкодження діяльності наркоугруповання правоохоронці провели поліцейську спецоперацію на території кількох регіонів. Загалом було затримано вісім учасників угруповання. За місцями мешкання та в автомобілях фігурантів вилучено 68 кг "солей" та інших заборонених речовин, загальна вартість яких за цінами "чорного ринку" становить понад 50 млн грн.

Наразі дев'ятьом фігурантам оголошено підозри. Всіх підозрюваних взяли під варту. Вирішується питання про прийняття процесуальних рішень стосовно інших учасників злочинної групи.

Нещодавно правоохоронці затримали у Києві озброєне злочинне наркоугруповання. Вилучили кокаїну на 4 млн грн.

Слідство з'ясувало, що наркоторговці налагодили канали постачання і збуту кокаїну у столиці. Клієнтів знаходили через знайомих, у нічних клубах, через соціальні мережі.